ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

The Walls: Γευστικό Ρολάν Γκαρός στο Ηράκλειο

Ένα καλόγουστο gastrobistro με θέα στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου.

01.11.2019| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Στέλιος Παπαρδέλας
The Walls: Γευστικό Ρολάν Γκαρός στο Ηράκλειο

Ένα καλόγουστο gastrobistro με θέα στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου.

Η θέση: Από τη βεράντα έχετε θέα στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου, την ώρα που κάτω από το τραπέζι σας βρίσκονται γήπεδα τένις. Αυτό το ιδιοσυγκρασιακό – λόγω τοποθεσίας- εστιατόριο θα μπορούσε να είναι ένα café ή κυλικείο για να εξυπηρετεί τους αθλητές του ηρακλειώτικου ομίλου αντισφαίρισης.

Λαβράκι φιλέτο με κρούστα λαχανικών και πουρέ φινόκιο.

Η ατμόσφαιρα: Τα αδέρφια Μανιαδάκη ωστόσο, η Κατερίνα στη διαχείριση, και ο Μάνος, που είναι ο σεφ, έχουν φτιάξει εδώ ένα πολύ καλόγουστο gastrobistro, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα ευρωπαϊκά tennis clubs.

Ο σεφ Μάνος Μανιαδάκης στη σάλα του εστιατορίου.

Το φαγητό: Από το πρωί σερβίρουν ποιοτικό καφέ και πληθωρικά και εντελώς φαγητένια σνακ, όπως σάντουιτς με καλό ψωμί, πιάτα με αυγά αλλά και μπέργκερ. Το μεσημεριανό και το δείπνο στο The Walls φανερώνουν την ωραία διάθεση που είχε ο σεφ να φτιάξει ένα μενού καθόλου συμβατικό, με το οποίο καταφέρνει να συστήσει στους ντόπιους μια πολύ φρέσκια και πολλυσυλλεκτική κουζίνα. Την δική του. Ο Μανιαδάκης έχει βάλει στον κατάλογο από samosas με γέμιση καβουριού, πάπια και τσιπούρα, μέχρι ρόστι πατάτας με μυζήθρα αλλά και κόκορα. Δοκιμάσαμε παγιάρ, ένα λεπτοκομμένο φιλέτο μοσχαριού με παλαιωμένη παρμεζάνα, τραγανά ψίχουλα, βασιλικό και καλό ελαιόλαδο, όπως και ένα πιάτο με νιόκι τυριών με αργοψημένο αρνίσιο κότσι- κρέας τρυφερό και μαδημένο γύρω από τα ζυμαρικά- με τρούφα και σάλτσα hollandaise. Αν και κατά τι πιο λιπαρό από το επιθυμητό, είναι ένα ασυνήθιστο πιάτο, μεγάλης νοστιμιάς που τρώνε ευχάριστα και όσοι δεν θα επέλεγαν εύκολα αρνί. Το μπέργκερ με στήθος από φιλέτο κοτόπουλου, ζουμερό και καλά αρτυμένο, μέσα στο αφράτο χειροποίητο ψωμάκι, με σεφίστικη μαγιονέζα είναι ένα πιάτο με διαφορά στα σημεία από όλα τα συμβατικά και πρόχειρα φτιαγμένα μπέργκερ κοτόπουλου, τα οποία σίγουρα θέλουν να του μοιάσουν. Μας κέρασαν γλυκό, ως είθισται στα εστιατόρια του νησιού. Το επιδόρπιο ήταν ένα μπολ με μπόλικο, για δυο άτομα, τριμμένο βουτυράτο μπισκότο, σπιτική μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και παγωτό βανίλια. Παρά το γεγονός ότι το φαγητό δεν είναι κρητικό, η παγωμένη τσικουδιά που προσφέρουν στο τέλος του γεύματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να θυμίσει στον επισκέπτη πού βρίσκεται. Ένα παγωμένο ποτηράκι, η υπενθύμιση της κρητικής φιλοξενίας, πανταχού παρούσα, ακόμα και στο αστικό εστιατόριο της λέσχης του τέννις.

Νιόκι τυριού με αρνίσιο κότσι.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 20- 25€/άτομο, χωρίς ποτά.

Η κάβα: Καλές επιλογές από ελληνικά και κρητικά κρασιά, δίκαιη τιμολόγηση στη φιάλη. Διαθέσιμα και κοκτέιλ.

Επιπλέον πληροφορίες: Πολύ φροντισμένο περιβάλλον και εξυπηρέτηση. Αν είστε τυχεροί μπορεί να παρακολουθήσετε και κάποιο τουρνουά με σασπένς όσο τρωγοπίνετε. Καθημερινά ανοιχτά 12.00-00.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00-00.30.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών