ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το κουτούκι του Αντώνη

Ταβερνείο ολκής με ψαρικά και κρεατικά για κιμπάρηδες πελάτες.

08.03.2011| Updated: 25.06.2021
Το κουτούκι του Αντώνη

Ταβερνείο ολκής με ψαρικά και κρεατικά για κιμπάρηδες πελάτες.

Η θέση: Στην Παλιά Κοκκινιά, στα αδιάκριτα όρια της με τη Νίκαια, χωμένο σε ένα στενάκι πάνω από την οδό Θηβών.

Η ατμόσφαιρα: Κουτούκι με τα όλα του. Θα το αναγνωρίσετε από τα μεγάλα βαρέλια-σήμα κατατεθέν στην είσοδο. Μπαίνοντας, μια μεγάλη σκεπαστή αυλή που ζεσταίνεται με σόμπες-μανιτάρια, με μικρά τραπέζια ενδεδυμένα λουλουδιαστούς μουσαμάδες και δεκάδες μικροαντικείμενα από περασμένες εποχές. Για την αυθεντικότητα του ντεκόρ ευθύνεται ο κυρ-Αντώνης, άρχοντας στο κουτούκι του, άνθρωπος μερακλής και νοικοκύρης, όπως μαρτυρά κάθε γωνιά του μαγαζιού. Στην εσωτερική σάλα με το υπέροχο μωσαϊκό, το βλέμμα κλέβει το αναμμένο τζάκι το χειμώνα, τα βαρέλια με το κρασί, τα χειροποίητα υφαντά στους τοίχους, τα αγαλματάκια της Αμαλίας και του Όθωνα. Στα διπλανά τραπέζια κάθονται παρέες από μεσήλικες, οικογένειες και νεαρόκοσμος που αισθάνεται περήφανος για το θησαυρό που ανακάλυψε στη Νίκαια.

Το φαγητό: Απλές γεύσεις, καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες, ψαρικά και κρεατικά σε σχετική αρμονία. Το τηγάνι έχει την τιμητική του, όμως και η σχάρα δεν πάει πίσω. Η φάβα έρχεται με μπόλικο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο και μαϊντανό, η φέτα είναι βαρελίσια, οι τηγανητές πατάτες φρέσκες, η βραστή σαλάτα έχει λαχανικά και χόρτα εποχής. Για κύρια έχει ψιλόψαρα φρέσκα, γαλέο και μπακαλιάρο, καλαμάρι και ό,τι άλλο σας ψιθυρίσει ο κυρ-Αντώνης από τον προφορικό κατάλογο της ημέρας. Αν πάλι δεν είστε της θάλασσας, το μπιφτέκι στη σχάρα είναι πολύ νόστιμο, το ίδιο και το χωριάτικο λουκάνικο, ενώ αξίζουν και η μοσχοβολιστή χοιρινή τηγανιά και η ζουμερή χοιρινή μπριζόλα. Στο τέλος έρχεται χαλβάς ταχινένιος και φρούτο.

Ο λογαριασμός: Περίπου 20 ευρώ το ζευγάρι με το χύμα κρασάκι να ρέει.

Η κάβα: Χύμα λευκό, κόκκινο και ροζέ κρασί που σερβίρεται μέσα σε μπακιρένιες κανάτες, μισόκιλου ή και κατρουτσάκι.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτό καθημερινά και Κυριακή μεσημέρι, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Το αυτοκίνητο μπορείτε να το αφήσετε επί της οδού Θηβών, χωρίς δυσκολία.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών