Ταβέρνα μπροστά στο κύμα, με σεφ αξιώσεων.
Η θέση: Καμιά δεκαριά σπιτάκια, 2 ωραίοι καφενέδες κι ένα σούπερ ζαχαροπλαστείο υπάρχουν στο λιμάνι της Κιμώλου, στη Ψάθη. Παραδίπλα το ένα και μοναδικό εστιατόριο του λιμανιού, από τα Μποχωράκια, οικογένεια με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εστίασης.
Η ατμόσφαιρα: Όμορφο ρεστοράν, σένιο, χωρίς περιττά φτιασιδώματα, με τραπεζοκαθίσματα επάνω στην ακρογιαλιά.
Το φαγητό: Η κουζίνα του λειτουργεί εδώ κι 23 χρόνια. Σχετικά νέα άφιξη όμως, είναι ο νεαρός, Κιμωλιάτης σεφ, Μανώλης Βεντούρης. Ήρθε κι έφερε μαζί του νεοτερισμούς πετυχημένους – έκπληξη για το μικρό νησί. Πανέμορφα παρουσιασμένα πιάτα, ντόπια, καλά υλικά, άψογο μαγείρεμα. Δοκιμάσαμε φοβερό μπαρμπούνι μαρινάτο με κρέμα παντζαριού και άψογη, πεντανόστιμη σαλάτα με ντοματίνια, μαριναρισμένη φέτα ή ντόπιο ξινό τυρί (αναλόγως με τη διαθεσιμότητα).
Αν έχουν αμπελοφάσουλα κιμουλιάτικα να τα παραγγείλετε. Από κυρίως, μοιραστήκαμε ένα υπέροχα χυλωμένο τραχανότο γαρίδας με φρέσκια ντοματούλα, και ένα βαθιάς νοστιμιάς φιλέτο σκορπίνας γιουβέτσι. Χρειάζεται άραγε ο κατάλογος να είναι τόσο μεγάλος (έχει και μαγειρευτά, λαδερά και ψητό, φρέσκο ψάρι); Πάντως ό,τι δοκιμάσαμε ήταν εξαιρετικό!
Ο λογαριασμός: 10 – 25/άτομο χωρίς τα ποτά, αναλόγως με το αν θα επιλέξετε μαγειρευτά ή πιάτα με ψάρια και θαλασσινά.
Η κάβα: Η λίστα με τα κρασιά προσφέρει αρκετές και ικανοποιητικές επιλογές για να συνοδεύσουμε το φαγητό. Χωλαίνει, όμως, στο κομμάτι της εντοπιότητας. Θα θέλαμε περισσότερες κυκλαδίτικες επιλογές.
Επιπλέον πληροφορίες: Ώρες λειτουργίας 12:00 – 00:00.