ΜΑΓΑΖΙΑ

Stavento

Οι ντόπιοι υπερηφανεύονται πως στο μικρό νησάκι τους δύο νέα παιδιά φτιάχνουν το ωραιότερο παγωτό των Κυκλάδων.

12.01.2017| Updated: 11.10.2021
Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Stavento

Οι ντόπιοι υπερηφανεύονται πως στο μικρό νησάκι τους δύο νέα παιδιά φτιάχνουν το ωραιότερο παγωτό των Κυκλάδων.

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το παγωτό τους είναι εξαιρετικό, φτιαγμένο με καλά υλικά και η αληθινή γεύση του σε κερδίζει με την πρώτη γλειψιά. Σοβαρό ατού η κρεμώδης, αφράτη και μεταξένια υφή, που προκύπτει από τη σωστή επεξεργασία του και τη μαεστρία της Σμαράγδας Βαρβέρη, ιδιοκτήτριας του Παγωτοπωλείου μαζί με τον σύζυγό της Σταύρο Βεντούρη. Οι ποσότητες και η ποικιλία που ετοιμάζει καθημερινά είναι περιορισμένες, οι περισσότερες γεύσεις εξαντλούνται το πολύ μέσα σε δύο ημέρες και αυτό εξασφαλίζει τη φρεσκάδα τους. Ορισμένα παγωτά γίνονται με ντόπιο γάλα κατσικίσιο. Παράδειγμα η κρέμα, η μαστίχα (με σιρόπι μαστίχας), η στρατσιατέλα με μαύρη σοκολάτα, το γιαούρτι με μαρμελάδα ρόδι. Τα υπόλοιπα γίνονται με αγελαδινό γάλα ελληνικό και με υλικά που φτιάχνει η ίδια. Το παγωτό φυστίκι και το φουντούκι είναι υπέροχα και τα φτιάχνει με δικά της πατέ ξηρών καρπών, η νουτέλα λαχταριστή γεύση παιδική, το παγωτό μπανάνα με πολτό φρούτου, το τσουρέκι με τσουρέκι από το φούρνο του χωριού. Κάποιες μέρες θα πετύχετε και παγωτά με στέβια, ενώ κατόπιν παραγγελίας και παγωτά με σιρόπι αγαύης – σαγηνευτικό κι εξωτικό αυτό με χυμό λάιμ και φρέσκο ανανά!

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT