ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς

Μια μικρή ταβερνο-όαση σε μια κρυψώνα στο κέντρο της Αθήνας.

19.06.2012| Updated: 25.06.2021
Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς

Μια μικρή ταβερνο-όαση σε μια κρυψώνα στο κέντρο της Αθήνας.

Η θέση: Σε μια βουβή στοά ανάμεσα στις οδούς Καραγιώργη Σερβίας και Κολοκοτρώνη, λίγα βήματα πιο κάτω από το κατάστημα με τους ξηρούς καρπούς και απέναντι από το φαρμακείο.

Η ατμόσφαιρα: Το λατρεύουν οι ήδη μυημένοι στα μυστικά του κέντρου αλλά και οι νέοι και εναλλακτικοί που ανακαλύπτουν μια ταβέρνα ολκής με ολόφρεσκα ψαρικά λίγα μέτρα από την πλατεία Συντάγματος. Μέσα υπάρχει δίχωρη σάλα με πέτρινη επένδυση, με χώρο για καπνίζοντες και μη. Αν και η αίθουσα κλιματίζεται, το καλοκαίρι ο κόσμος προτιμά να στριμώχνεται στα λιγοστά τραπεζάκια της στοάς.

Το φαγητό: Φάγαμε μια σαλάτα με βραστά λαχανικά, χορταράκια εποχής, μαυρομάτικα φασόλια, σαγανάκι κεφαλοτύρι, κομμένο σε μπουκίτσες πριν τηγανιστεί, χρυσαφένιο. Ο γαύρος ήταν ψωμωμένος και απαλός και το θραψαλάκι καλοτηγανισμένο, στεγνό και κριτσανιστό. Η σαρδέλα ήρθε στο τραπέζι φιλεταρισμένη και γεμισμένη με μοσχοβολιστό μαϊντανό, ψημένη στα κάρβουνα, «έμπειρη», υπέροχη. Γαριδάκι συμιακό να θυμηθείτε να πάρετε. Εμείς μείναμε στα θαλασσινά γιατί η παρέα τραβούσε το ουζάκι, όμως έχει και κρεατικά, της ώρας-ρωτήστε τον Τριαντάφυλλο κι αυτός θα σας φροντίσει κατάλληλα.

Ο λογαριασμός: Πληρώσαμε 12 ευρώ το άτομο (μια παρέα των 5) και φύγαμε σκασμένοι.

Η κάβα: Κρασί, ούζο, τσίπουρο ευκολόπιοτο και παγωμένες μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί όλα τα μεσημέρια εκτός Κυριακής. Το σέρβις είναι εξαιρετικό. Ευχαριστούμε την ξανθούλα δεσποινίδα, πολύ εξυπηρετική και γλυκομίλητη, μας έφερε «διαβολάκο του λεκέ» για να εξαφανίσουμε τις λαδερές πιτσιλιές στα ρούχα μας.

Λέκκα 22, Σύνταγμα, τηλ.: 210-32.27.298.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών