ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τσιπουράδικο Κρόκιο: Σεμνά και ταπεινά

Off Broadway εμπειρία αυθεντικού τσιπουράδικου.

22.03.2019| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Τσιπουράδικο Κρόκιο: Σεμνά και ταπεινά

Off Broadway εμπειρία αυθεντικού τσιπουράδικου.

Η θέση: Μια μικρή παράκαμψη από την εθνική οδό είναι το Κρόκιο – μισή ώρα απόσταση από το Βόλο.

Η ατμόσφαιρα: Αξίζει να το ζήσετε, είναι η εμπειρία του αυθεντικού τσιπουράδικου.

Το φαγητό: Μενού φυσικά δεν υπάρχει και το σενάριο είναι το κλασικό με όλα τα dos και dont’s. Μαζί με τα τσίπουρα που θα παραγγείλετε, θα έρθουν στο τραπέζι και μια σειρά από μεζέδες της θάλασσας και δυο τρία ζαρζαβατικά για να γλιστρήσει το ψαράκι. Η αρχή γίνεται με ψητή πατάτα, μισή σε κάθε πιατάκι, ένα για τον καθένα. Εδώ δεν έχει τηγάνι, παρά μόνο κάρβουνα. Κάθε πρωί στις 6 περνάει ο ψαράς από το Βόλο κι ο ιδιοκτήτης Χρήστος Ξηρομερίσιος ψωνίζει ό,τι σπαρταράει. Αν δε μείνει ικανοποιημένος, επισκέπτεται την αγορά του Αλμυρού ή της Νέας Αγχιάλου. Καιρού μη επιτρέποντος, το μαγαζί μένει κλειστό. Σε μας η τύχη έφερε παντζάρια, ρέγκα ψητή και τσιπούρα ανοιγμένη στη μέση, θραψαλάκια και γαρίδες.

Ο λογαριασμός: Περίπου 3,5 € η γύρα τσίπουρο με 2 μεζέδες.

Η κάβα: Τσίπουρο χύμα και εμφιαλωμένο.

Επιπλέον πληροφορίες: Αν πάτε στο Κρόκιο επί τούτου για το τσιπουράδικο, καλό είναι να επιβεβαιώσετε ότι είναι ανοιχτό με ένα τηλεφώνημα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT