«Πάµε στον Τούρκο για κεµπάπ», επέµεναν οι υπόλοιποι της παρέας, συχνοί επισκέπτες της περιοχής.
Η θέση: Δίπλα ακριβώς στο νερό, στη λιμνοθάλασσα της Μαργαρώνας, σε απόσταση 2 χλμ από την πόλη της Πρέβεζας. Θα παρκάρετε ακριβώς μπροστά στο μαγαζί.
Η ατμόσφαιρα: Ζεστή και παρεΐστικη τον χειμώνα, χαλαρή και ρομαντική το καλοκαίρι. Οταν έχει καλό καιρό, θα καθίσετε έξω, δίπλα από το µικρό εκκλησάκι µε θέα τη θάλασσα. Τα τραπέζια απλώνονται στο χώρο μπροστά στο μαγαζί, δίπλα στη θάλασσα και στη βεράντα.Τώρα τον χειµώνα, η αίθουσα διαθέτει τζάκι και επιλεγµένη µουσική. Οικογένειες παραθεριστών, ντόπιοι και καλοφαγάδες κάθε είδους.
Το φαγητό: «Πάµε στον Τούρκο για κεµπάπ», επέµεναν οι υπόλοιποι της παρέας, συχνοί επισκέπτες της περιοχής. «Μα είµαστε στην Πρέβεζα, θα πάµε για ανατολίτικη κουζίνα, όχι για θαλασσινά;» αντέτεινα εγώ. Ηταν περισσότεροι και έτσι καταλήξαµε στον κόλπο της Μαργαρώνας, δίπλα στη θάλασσα. Και όχι µόνο αυτό, άλλες 5 µέρες µείναµε στην Πρέβεζα, τις 3 πήγαµε (µετά από γρήγορη και πλήρη οµοφωνία) στον Τούρκο. Ο Τούρκος, εν προκειµένω, είναι ο Χασάν. Πολιτικός πρόσφυγας, ήρθε στην Ελλάδα 16 χρόνων. Στην αρχή δούλεψε σε κουζίνες και σε άλλα µαγαζιά µέχρι που άνοιξε τη δική του ταβέρνα στην Πρέβεζα και άρχισε να µαγειρεύει όπως στον τόπο του.
Τα πιάτα του λοιπόν είναι τα αυθεντικά τούρκικα, δεν είναι στρογγυλεµένα για τους ελληνικούς ουρανίσκους. Το λαχµατζούν του είναι καυτερό, στη σαλάτα «τσερκές» το σκόρδο είναι πολύ, ενώ ο κιµάς στο γιαουρτλού κεµπάπ είναι 100% αρνίσιος. Και τις 4 φορές που πήγαµε παραγγείλαµε το χουνκιάρ: καλοφτιαγµένο, µε κρεµώδη υφή και γευστικότατο, το ίδιο και η παστουρµαδόπιτα, πικάντικη και ιδιαίτερα ελαφριά. Πεντανόστιµες είναι και οι µη ανατολίτικες, «πειραγµένες» γεύσεις του: το φιλέτο µε σάλτσα µαδέρα, τα χοιρινά φιλετάκια µε σάλτσα φέτας και η µακαρονάδα τσιτσιολίνα: καυτερή µε κοτόπουλο, χορταίνει άνετα δύο άτοµα.
Ο λογαριασμός: 10-15 ευρώ το άτομο
Η κάβα: Επιλογή σε ελληνικές ετικέτες, ποικιλία από μπίρες.
Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθηµερινά µεσηµέρι-βράδυ