ΕΞΟΔΟΣ

Βερσαλλίες: Το μαγειρείο αλλιώς

Φανταστείτε τους κήπους στις Βερσαλλίες. Ε, αυτό το μαγειρείο δεν έχει καμία σχέση με το όνομά του, έχει όμως ιδιοκτήτες με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και υψηλή …

23.07.2020

Φανταστείτε τους κήπους στις Βερσαλλίες. Ε, αυτό το μαγειρείο δεν έχει καμία σχέση με το όνομά του, έχει όμως ιδιοκτήτες με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και υψηλή αισθητική. Δεν έχω συναντήσει άλλο μαγαζί στην κατηγορία αυτή, που να σερβίρει λαζάνια με κορφάδες ή κανελόνια με καγιανά και σάλτσα φέτας. Ο Γιάννης Κούμανης είναι ένας σεφ με ωραίες ιδέες, ασχολείται 20 χρόνια με την εστίαση, και τα τελευταία τρία λειτουργεί ένα μοντέρνο μαγαζί μαζί με τη σύντροφό του Μαρία. Θα τη γνωρίσετε από το χαμόγελο. Τι ωραία εικόνα να τη βλέπει κανείς πίσω από τη βιτρίνα με τις κατσαρόλες και τα ταψιά – δεκαπέντε φαγητά καθημερινά, με υλικά εποχής και όσο γίνεται της περιοχής.

Μεσημεριανό για όλη την οικογένεια: ψαρόσουπα για το παιδί, κοτόπουλο κοκκινιστό για τον σύζυγο, πένες με λαχανικά για τη μαμά. Φάγαμε ωραία χόρτα και καρότα, ρεβίθια με φέτα και ψητά λαχανικά, μανιτάρια γεμιστά με κόκκινη φακή και ταχίνι, κι ένα αφράτο μπιφτέκι με κρεμώδη πουρέ. Διαθέτουν τσίπουρο εμφιαλωμένο, κρασί βιολογικό από τη Νεμέα, δυστυχώς για την ώρα μόνο χύμα, επώνυμο καλαματιανό ελαιόλαδο στο τραπέζι και χωριάτικο ψωμί. Από 6 μέχρι 12 ευρώ το άτομο.

Ευαγγελιστρίας 46, Καλαμάτα, Τ/ 27210-81.858, Καθημερινά 12.00- 18.00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών