ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Βραστό

Ενα ταβερνάκι στο Πολύδροσο με οικογενειακή παράδοση και ατμόσφαιρα.

02.04.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Βραστό

Ενα ταβερνάκι στο Πολύδροσο με οικογενειακή παράδοση και ατμόσφαιρα.

Η θέση: Αν και ανήκει στο δήμο Χαλανδρίου, είναι πιο κοντά στο Πολύδροσο.

Η ατμόσφαιρα: Παλιά οικογενειακή ταβέρνα, που στα χέρια της νέας γενιάς, ανανεώθηκε, γέμισε χρώματα και έμπνευση, αλλά ευτυχώς άφησε άθικτα όσα ακριβώς χρειαζόταν.

Το φαγητό: Το λέει και τo όνομά του. Βραστό, που γευστικά μεταφράζεται σε οικεία, ζεστά πιάτα. Αποκορύφωμα, η σούπα. Φίνος ζωμός κρέατος, με δυο-τρεις πατατούλες και καροτάκια, έρχεται ζεστός-ζεστός, κανονικός χειμώνας στο πιάτο. Μπορείς να παραγγείλεις και άνευ κρέατος, για να αφήσεις χώρο για τα υπόλοιπα. Ακόμη, ωραία πολίτικη σαλάτα (λάχανο, καρότο και πιπεριές ψιλοκομμένα), ισορροπημένα ξινή, φάβα ζεστή με κρεμμυδάκι, κεφτεδάκια και  περίφημα τυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο. Προσθέστε στο τραπέζι και μια μερίδα φημισμένο αρνάκι φρικασέ.

Ο λογαριασμός: Για ένα πλήρες γεύμα και χύμα κρασί θα πληρώσουμε περίπου 20 – 25 € το άτομο.

Η κάβα: Λίγα ελληνικά εμφιαλωμένα κρασιά και χύμα λευκό.

Επιπλέον πληροφορίες: Το «Βραστό» έχει 10 δικές του θέσεις για πάρκινγκ, οπότε οι υπόλοιποι θα αναγκαστούν να κάνουν έναν-δυο γύρους μέχρι να βρουν. Δευτέρα κλειστά, Τρίτη-Παρασκευή 7-12, Σάββατο 1-12, Κυριακή 1-6. Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο έξω.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών