10'
προετοιμασία
4' βράσιμο
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 14'
Υλικά
Τεμάχια: 12-15Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα ατομικά ταρτάκια σοκολάτας με μαρμελάδα πορτοκάλι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το μέλι σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί το μέλι, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ο μισό ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Την αφήνουμε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Αλείφουμε με ένα πινέλο λίγη μαρμελάδα στο εσωτερικό από κάθε ταρτάκι. Αν είναι πολύ πηχτή η μαρμελάδα, την αραιώνουμε με ελάχιστο ζεστό νερό.
- Γεμίζουμε τα ταρτάκια προσεκτικά με την κρέμα σοκολάτας, τα αραδιάζουμε σε έναν δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και ένα κομματάκι γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι σε κάθε ταρτάκι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 128.