Από αρχές καλοκαιριού ξεκινούν να μαζεύουν οι παραγωγοί τα πρώτα αχλάδια. Ξεμυτίζουν σιγά σιγά στις λαϊκές αγορές και στους πάγκους του μανάβη, αλλά συνήθως περνούν απαρατήρητα. Βλέπετε έχουμε ακόμα τα καλοκαιρινά φρούτα που μας ξεμυαλίζουν με τα χρώματα και τους χυμούς τους – τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα και τις βανίλιες, τα καρπούζια, τα σταφύλια… Το φθινόπωρο, όμως, ανήκει στα αχλάδια δικαιωματικά. Τότε ανακαλύπτουμε ξανά τις χάρες τους. Πόσο ζουμερό και αρωματικό, πόσο τέλειο είναι ένα τόσο δα αχλαδάκι. Και αν το κάνουμε και γλυκό, ποιος στη χάρη μας! Ψητά μέσα σε σιρόπι ή κρασί γίνονται μια τέλεια κομπόστα, ένα φίνο επιδόρπιο από τα λίγα. Αλλά και μέσα σε κέικ και τάρτες, τυλιγμένα σε ζύμες ή σε κραμπλ, το αχλάδι δίνει ρέστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ5 μηλόπιτες που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά5 μηλόπιτες που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά

Τώρα λοιπόν που φθινοπωριάζει και που οι ατελείωτες βόλτες του καλοκαιριού, οι εκδρομές και οι αποδράσεις στην παραλία θα δώσουν σταδιακά τη θέση τους στα φιλικά καλέσματα στο σπίτι, είναι ευκαιρία να ανανεώσουμε το ρεπερτόριό μας σε γλυκά φθινοπωρινά. Για ένα απογευματινό κάλεσμα για καφέ, δοκιμάστε το πλουμιστό κέικ-υπερπαραγωγή με αχλάδια, καρύδια και βουτυρόκρεμα μελιού. Είναι πλούσιο, εντυπωσιακό και «γεμίζει» τον χώρο. Για ένα κομψό επιδόρπιο που θα κλέψει την παράσταση, χωρίς να σας κοστίσει σε χρόνο και χρήμα, σας προτείνουμε τα αχλάδια ποσέ τυλιγμένα σε ζύμη σφολιάτα. Εξίσου ιδιαίτερα και εντυπωσιακά είναι τα αχλάδια κομπόστα που βράζουν μέσα σε λικέρ μέντα και γίνονται καταπράσινα, αλλά και τα αχλάδια σε κρασί της Νένας Ισμυρνόγλου! Και για τους chocoholics, τι καλύτερο από μια σοκολατόπιτα με αχλάδια στο τηγάνι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑχλάδι: 25 απίθανες συνταγές και ο λόγος που θεωρείται «δώρο των θεών»Αχλάδι: 25 απίθανες συνταγές και ο λόγος που θεωρείται «δώρο των θεών»

Δείτε εδώ 5 συνταγές για γλυκά με αχλάδι:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών