Η ευκολία των γκαλέτ έγκειται στο άνοιγμα της ζύμης, καθώς έχουν ελεύθερο σχήμα και ό,τι περισσεύει διπλώνει και έρχεται πάνω από τη γέμιση. Ετσι, μπορεί σε μια μπουκιά να νιώθεις περισσότερη γέμιση, σε άλλη όμως να αισθάνεσαι τη ζύμη, που είναι αφράτη και γίνεται με πρόβειο βούτυρο, τόσο πάνω όσο και κάτω από τη γέμιση.

Οι γαλλικές γκαλέτ έχουν, λοιπόν, ατέλειες αλλά αυτό είναι που τις κάνει και πιο casual, αν θέλετε, αλλά και πιο εύκολες.

Εδώ σας δίνουμε τη βασική συνταγή καθώς και 4 παραλλαγές για γέμιση, αλλά εσείς μπορείτε πραγματικά να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς ανάλογα με τα γούστα σας. Χάρη στα υλικά και στην πρωτοτυπία τους, αυτές οι γκαλέτ μπορούν να σταθούν και στο γιορτινό τραπέζι, οπότε πειραματιστείτε από τώρα και διαλέξτε την αγαπημένη σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣGalette με μήλαGalette με μήλα

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών