Λαχταριστές, καυτερές και έτοιμες στο άψε σβήσε. Οι εμβληματικές, φλογερές μακαρονάδες της Ιταλίας είναι λαμπρό παράδειγμα του πως, ακόμα και από τα λίγα, μπορούν να προκύψουν τόνοι γεύσης και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να περάσει κανείς ώρες στην κουζίνα. Όλες τους παίρνουν λιγότερο από 30 λεπτά για να γίνουν και «τσιμπάνε» χάρη στις πιπερίτσες (ο καθένας φυσικά μπορεί να ρυθμίσει το επίπεδο της κάψας, με βάση τα γούστα και τις αντοχές του).
Ρώμης με ντομάτες, καυτερή πιπεριά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αλλά και στην αματριτσιάνα, που συνδυάζει τη ζουμερή ντομάτα με καπνιστό αλλαντικό και καυτερή πιπεριά. Δοκιμάζουμε την, όλο εντάσεις, διάσημη ναπολιτάνικη πουτανέσκα με κάπαρη και ελιές, και βάζουμε στο ρεπερτόριό μας την κιουμεντσάνα, μια απλούστατη καυτερή σάλτσα από το Κάπρι που τρώγεται μόνη της ή συνοδεύει ζυμαρικά αλλά και πιάτα με κρέας, ψάρι, ακόμη και τηγανητά αυγά.
Γινόμαστε μαέστροι στην αραμπιάτα, την εμβληματική μακαρονάδα τηςΜικρά μυστικά και τεχνικές είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά σε απλές συνταγές όπως οι παρακάτω, γι’ αυτό προτείνουμε να τις ακολουθήσετε κατά γράμμα πριν ξεκινήσετε τις παραλλαγές.