Το γλυκό αυτό μάς το έφτιαξαν τέσσερις Ιταλίδες φίλες που ζουν στην Ελλάδα, η Λουιζιάνα, η Λίλη, η Μαρία και η Σερένα.
20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: για ταψί 24 εκ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καπρέζε, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη σοκολάτα και το βούτυρο. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα ή με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια κίτρινη κρέμα. Θα πρέπει να τριπλασιάσουν τον όγκο τους.
- Αρωματίζουμε το μείγμα προσθέτοντας το ρούμι.
- Συνεχίζοντας να χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Έπειτα προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
- Με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και έπειτα τα ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα με ελαφριές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για 5 λεπτά σε φούρνο με αντιστάσεις, στους 200°C, σε μεσαία θέση.
- Έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C, χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45 λεπτά.
- Τρυπάμε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα για να δούμε εάν έχει ψηθεί καλά. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και στο τέλος το σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.