Το γαλλικό γλύκισμα, ο κορμός των Χριστουγέννων, Bûche de Noël, έχει μακρά ιστορία σε όλη την Ευρώπη. Βέβαια, κορμούς δεν φτιάχνουν μόνο οι Γάλλοι για τα Χριστούγεννα. Από την παράδοσή τους, αλλά και καθώς είναι δάσκαλοι της ζαχαροπλαστικής, αυτό το γιορτινό έδεσμα έμελλε να γίνει καμβάς στα χέρια χιλιάδων ζαχαροπλαστών σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι πειραματίστηκαν με δεκάδες υλικά και συνδυασμούς. Κόκκινα και πράσινα γλάσα, λευκά στολίδια και μαρέγκες που μοιάζουν με χιονόμπαλες, κορμοί «χιονάνθρωποι» ή χριστουγεννιάτικα δέντρα, η εμφάνιση των κορμών στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων σημαίνει Χριστούγεννα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΞέρατε ότι ο κορμός των Χριστουγέννων ήταν αληθινός κορμός δέντρου;Ξέρατε ότι ο κορμός των Χριστουγέννων ήταν αληθινός κορμός δέντρου;

Για τους χριστουγεννιάτικους κορμούς να έχετε στο νου σας πως χρειάζεται να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο στην παρασκευή τους. Βέβαια, το τίμημα θα εξαργυρωθεί με το αποτέλεσμα. Εμείς προτείνουμε κλασικές αλλά και πιο ανατρεπτικές συνταγές για κάθε γούστο. Ένας κορμός με μπισκότα, συνήθως αρέσει σε όλους. Ειδικά όταν χρειάζεται λιγότερο κόπο για να φτιαχτεί. Ένας κορμός με κάστανα και σαντιγί είναι το εκ των ων ουκ άνευ του γιορτινού τραπεζιού. Αν ισχύει πως οι άνθρωποι χωρίζονται σε αυτούς που λατρεύουν το ντουέτο πορτοκάλι- σοκολάτα και σε αυτούς που τον απεχθάνονται, τότε έχουμε την τέλεια συνταγή για κορμό που θα απογειώσει τον συνδυασμό. Για τους δεύτερους, έχουμε να αντιπροτείνουμε έναν κορμό υπερπαραγωγή με παγωτό, γεμιστό με σουδάκια. Δίπλα στους κορμούς, βάλτε επιδόρπιους οίνους και σηκώστε ψηλά τα ποτήρια για να ευχηθείτε.

Δείτε 11 πρωτότυπες συνταγές για χριστουγεννιάτικους κορμούς:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών