30' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, την αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Βάζουμε τα κάστανα στο μούλτι, τα αλέθουμε σε δόσεις, μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν πουρές (αν μείνουν μερικά άλιωτα κομμάτια, δεν πειράζει).
  3. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Ενσωματώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, τα λιωμένα κάστανα και στο τέλος το κονιάκ. Ανακατεύοντας πολύ καλά με μια κουτάλα.
  4. Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με μεμβράνη, αδειάζουμε εκεί το μείγμα, το πιέζουμε να πάρει το σχήμα της φόρμας και το καλύπτουμε με μεμβράνη.
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άφθονο κοσκινισμένο κακάο, να πάει παντού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 23.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών