Τα παιδιά ξετρελαίνονται με γλυκές λιχουδιές, τους αρέσει να παίρνουν μέρος στην παρασκευή τους και για τους μεγάλους είναι απόλαυση να μοσχοβολά το σπίτι ψημένα μπισκότα και κάθε λογής βουτήματα. Άλλωστε είναι τόσο αρωματικά και νόστιμα για το πρωινό ή το σνακ, μικρών και μεγάλων!
Ποιος μπορεί να πει όχι σε κουραμπεδάκια βουτύρου με κάστανο ή στα ιταλικά βουτηματάκια baci di dama πλημμυρισμένα σην τζιαντούγια και τα φουντούκια; Δεν είναι έξοχες ιδέες για κέρασμα ή για τον απογευματινό καφέ;
Ή τα «κέρατα αμυγδάλου» mandelhoernchen με το όνομα γλωσσοδέτη;
Επειδή όμως στις γιορτές έχουμε και παιχνιδιάρικη, εύθυμη διάθεση, τα μπισκότα μας είναι εξίσου παιχνιδιάρικα και διασκεδαστικά. Να, σαν τις χριστουγεννιάτικες σπείρες με δύο ζύμες σε χρώμα φυσικό και κατακόκκινο που τις πλάθετε στριφογυριστές και φτιάχνετε μπισκότα σαν ζαχαρωτά ή σαν ζωηρόχρωμα στολίδια για το δέντρο.
Ή ακόμη τα μπισκότα-κουμπιά από τη ζύμη του gingerbread που, εκτός από ότι ευωδιάζουν τζίντζερ και μπαχαρικά, φτιάχνονται πανεύκολα και παιχνιδιάρικα και τα πιτσιρίκια μπορούν να τα φτιάξουν εύκολα μαζί σας.
Το ίδιο και τα βουτήματα-σπίρτα που θα κάνουν τα μικρά παιδιά να διασκεδάσουν πολύ με την παρασκευή τους.
Ολα τους είναι πεντανόστιμα, διατηρούνται για μέρες σε καλά κλεισμένο μεταλλικό ή γυάλινο δοχείο και θα τα χαρείτε σε όλη τη διάρκεια των γιορτών σαν ένα ωραίο γλυκό σνακ, με υλικά αγνά, σπιτικά και εποχικά, όπως τα κάστανα. Διαλέξτε φρέσκα, καλής ποιότητας μπαχαρικά, καλής ποιότητας βούτυρο, φρέσκα αυγά και αφράτους ξηρούς καρπούς και το αποτέλεσμα θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Και, φυσικά, τίποτα δεν σας εμποδίζει να τα φτιάχνετε όσο συχνά θέλετε, ακόμη και όταν οι γιορτές περάσουν, ως ένα νόστιμο απογευματινό κολατσιό για τα παιδιά, για τον καφέ στο γραφείο ή για σνακ στο σχολείο ή ακόμη και στα παιδικά πάρτι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών