ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλαΚουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλα
2 ώρες προετοιμασία
20' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Κομμάτια: 50

Διαδικασία

  1. Για τους κουραμπιέδες με κάστανα, χαράζουμε πολύ βαθιά τα κάστανα και από τις δύο πλευρές με ένα μαχαίρι και τα ψήνουμε στους 200° C για 20 - 25 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους, δηλαδή μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα ξεφλουδίζουμε προτού κρυώσουν εντελώς, φορώντας γάντια κουζίνας για να μην καούμε.
  2. Αφού καθαρίσουμετα κάστανα, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα αλέθουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
  3. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε κατά μέρος.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ, κατά προτίμηση με το φτερό, το βούτυρο με τη βανιλίνη και τη ζάχαρη άχνη έως ότου αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τον κρόκο.
  5. Σταματάμε για λίγο το μίξερ και προσαρμόζουμε το εξάρτημα του γάντζου. Συνεχίζοντας το ζύμωμα, ρίχνουμε στο μείγμα σταδιακά το κονιάκ, τα αλεσμένα κάστανα και το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  6. Τέλος, ρίχνουμε και τα μαρόν γλασέ και ανακατεύουμε για να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
  7. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.
  8. Για τους κουραμπιέδες με κάστανα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° - 170° C. Ντύνουμε δύο λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Αν δεν έχουμε δύο, χρησιμοποιούμε και τη σχάρα.
  9. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες των 12 γρ. και τις αραδιάζουμε πάνω στις λαμαρίνες. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες με κάστανα για περίπου 20 λεπτά. Προσοχή: οι κουραμπιέδες θα ροδίσουν ελαφρώς μόνο από κάτω, αλλιώς τους έχουμε παραψήσει. Τους αφήνουμε να κρυώσουν.
  10. Ρίχνουμε μπόλικη άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ ή σε ταψάκι και αραδιάζουμε λίγους-λίγους τους κουραμπιέδες. Τους γυρίζουμε να καλυφθούν καλά με τη ζάχαρη, τους τινάζουμε ελαφρώς, να πέσει η περίσσεια, και βάζουμε τους κουραμπιέδες σε μια πιατέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 37.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών