ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα κουμπιά από gingerbreadΜπισκότα κουμπιά από gingerbread
35' προετοιμασία
14' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 49'

Υλικά

Τεμάχια: 40

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το μάρτσιπαν, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα πικραμύγδαλου και το αλεύρι.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ένα ασπράδι και τμηματικά το δεύτερο (κουταλιά-κουταλιά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να πλάθεται· ίσως δεν χρειαστεί όλο).
  3. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C και καλύπτουμε δύο λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί. Αν δεν έχουμε δύο, χρησιμοποιούμε και τη σχάρα του φούρνου.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 12 γρ. Πλάθουμε κάθε μπαλάκι σε σχήμα πετάλου και τα μεταφέρουμε στο ταψί. Αν η ζύμη μας κολλάει στον πάγκο, τότε τον πασπαλίζουμε με λίγο κορν φλάουρ.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς με πιρούνι το τρίτο ασπράδι και αλείφουμε την επιφάνεια των μπισκότων με ένα πινέλο.
  6. Πασπαλίζουμε τα μπισκότα με αμύγδαλο φιλέ και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  7. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή στο φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W για περίπου 1 - 2 λεπτά, διακόπτοντας ενδιαμέσως για να ανακατέψουμε τη σοκολάτα ώστε να μην καεί).
  8. Βουτάμε τις άκρες των μπισκότων στη σοκολάτα και τα αφήνουμε ξανά πάνω στη λαμαρίνα, μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Διατηρούνται για περίπου 2 εβδομάδες εκτός ψυγείου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 37.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών