35'
προετοιμασία
14' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 49'
Υλικά
Τεμάχια: 40Διαδικασία
- Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το μάρτσιπαν, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα πικραμύγδαλου και το αλεύρι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ένα ασπράδι και τμηματικά το δεύτερο (κουταλιά-κουταλιά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να πλάθεται· ίσως δεν χρειαστεί όλο).
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C και καλύπτουμε δύο λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί. Αν δεν έχουμε δύο, χρησιμοποιούμε και τη σχάρα του φούρνου.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 12 γρ. Πλάθουμε κάθε μπαλάκι σε σχήμα πετάλου και τα μεταφέρουμε στο ταψί. Αν η ζύμη μας κολλάει στον πάγκο, τότε τον πασπαλίζουμε με λίγο κορν φλάουρ.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς με πιρούνι το τρίτο ασπράδι και αλείφουμε την επιφάνεια των μπισκότων με ένα πινέλο.
- Πασπαλίζουμε τα μπισκότα με αμύγδαλο φιλέ και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή στο φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W για περίπου 1 - 2 λεπτά, διακόπτοντας ενδιαμέσως για να ανακατέψουμε τη σοκολάτα ώστε να μην καεί).
- Βουτάμε τις άκρες των μπισκότων στη σοκολάτα και τα αφήνουμε ξανά πάνω στη λαμαρίνα, μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Διατηρούνται για περίπου 2 εβδομάδες εκτός ψυγείου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 37.