10' προετοιμασία
Σύνολο: 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε ένα σέικερ το σιρόπι ζάχαρης, το χυμό ρόδι, το triple sec (ή Cointreau ή Grand Marnier) και το τζίντερ και πατάμε με το γουδοχέρι, ωστε να απελευθερώσει το τζίντερ τα αρώματά του. Προσθέτουμε πάγο, χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ένα ποτηρι σαμπάνιας. Απογεμίζουμε με σαμπάνια και γαρνίρουμε με μερικά σπόρια από ρόδι.
  2. * Για να φτιάξουμε το σιρόπι ζάχαρης, χτυπάμε στο μούλτι 1/2 φλιτζάνι νερό με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Από την ποσότητα αυτή παίρνουμε μόνο 2 κουταλιές της σούπας (φτιάχνουμε περισσότερο για να μπορεί να χτυπηθεί στο μούλτι· αν θέλουμε να φτιάξουμε μεγάλη δόση από αυτό το κοκτέιλ, αυξάνουμε και τη δοσολογία για το σιρόπι, φροντίζοντας πάντα η ζάχαρη με το νερό να είναι σε ίση αναλογία).
  3. Συμβουλή: Αν δεν έχετε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίζετε ότι 1 κουτ. σούπας είναι περίπου 15 ml.
  4. Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών