ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑχλάδια ποσέ με μέλι τυλιγμένα σε σφολιάταΑχλάδια ποσέ με μέλι τυλιγμένα σε σφολιάτα

Το γλυκό αυτό έχει 260 θερμίδες/μερίδα, περιέχει φυτικές ίνες και είναι χαμηλό σε λιπαρά. Επιπλέον, όπως μας εξηγεί η κλινική διαιτολόγος Βασιλική Αλπέντζου, «Τα επιδόρπια με φρούτα καλύπτουν την επιθυμία μας για γλυκιά γεύση και είναι προτιμότερα σε σχέση με τα συμβατικά επιδόρπια, επειδή αυξάνουν την αίσθηση του κορεσμού και καθυστερούν το αίσθημα της πείνας».

5' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αχλάδια ψητά με σοκολάτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
  2. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα αχλάδια. Τα κόβουμε στη μέση (από το κοτσάνι προς την ουρά) και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την «καρδιά» τους με τα κουκούτσια δημιουργώντας μια κοιλότητα. Γεμίζουμε κάθε κοιλότητα με 5 γρ. σοκολάτας (1 τετραγωνάκι).
  3. Μοιράζουμε από πάνω τα τριμμένα μπισκότα.
  4. Ψήνουμε τα αχλάδια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε δύο κομμάτια αχλαδιού σε κάθε μερίδα, με μία μικρή μπάλα παγωτού.

Μυστικά

Αν θέλουμε το γλυκό μας να μην περιέχει γλουτένη, επιλέγουμε μπισκότα χωρίς γλουτένη και ελέγχουμε αν το παγωτό και η σοκολάτα περιέχουν γλουτένη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 1.

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών