5'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 25'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα αχλάδια ψητά με σοκολάτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
- Πλένουμε και σκουπίζουμε τα αχλάδια. Τα κόβουμε στη μέση (από το κοτσάνι προς την ουρά) και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την «καρδιά» τους με τα κουκούτσια δημιουργώντας μια κοιλότητα. Γεμίζουμε κάθε κοιλότητα με 5 γρ. σοκολάτας (1 τετραγωνάκι).
- Μοιράζουμε από πάνω τα τριμμένα μπισκότα.
- Ψήνουμε τα αχλάδια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε δύο κομμάτια αχλαδιού σε κάθε μερίδα, με μία μικρή μπάλα παγωτού.
Μυστικά
Αν θέλουμε το γλυκό μας να μην περιέχει γλουτένη, επιλέγουμε μπισκότα χωρίς γλουτένη και ελέγχουμε αν το παγωτό και η σοκολάτα περιέχουν γλουτένη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 1.