Σχεδόν σε κάθε ινδικό γεύµα σερβίρεται ένα πιάτο µε γιαούρτι, για να δροσίζει από τα καυτερά ή πικάντικα πιάτα.
10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
20'
αναμονή
Σύνολο: 40'
Διαδικασία
- Περνάµε στον τρίφτη τα αγγούρια και ψιλοκόβουµε τις ντοµάτες.
- Βάζουµε τα αγγούρια και τις ντοµάτες σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουµε για 20 λεπτά, να στραγγίξουν από όλα τα περιττά υγρά τους.
- Τα µεταφέρουµε σε ένα µπολ, προσθέτουµε ανακατεύοντας το γιαούρτι και αλατίζουµε.
- Για την τελική καρύκευση (tarka) ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι, σε µέτρια φωτιά, προσθέτουµε τους σπόρους µουστάρδας, σκεπάζουµε και ανακινούµε το σκεύος µέχρι να αρχίσουν να σκάνε οι σπόροι.
- Περιχύνουµε µε το αρωµατισµένο λάδι το γιαούρτι και για το σερβίρισµα πασπαλίζουµε µε τα φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού, αν θέλουµε.