Σχεδόν σε κάθε ινδικό γεύµα σερβίρεται ένα πιάτο µε γιαούρτι, για να δροσίζει από τα καυτερά ή πικάντικα πιάτα.

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Περνάµε στον τρίφτη τα αγγούρια και ψιλοκόβουµε τις ντοµάτες.
  2. Βάζουµε τα αγγούρια και τις ντοµάτες σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουµε για 20 λεπτά, να στραγγίξουν από όλα τα περιττά υγρά τους.
  3. Τα µεταφέρουµε σε ένα µπολ, προσθέτουµε ανακατεύοντας το γιαούρτι και αλατίζουµε.
  4. Για την τελική καρύκευση (tarka) ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι, σε µέτρια φωτιά, προσθέτουµε τους σπόρους µουστάρδας, σκεπάζουµε και ανακινούµε το σκεύος µέχρι να αρχίσουν να σκάνε οι σπόροι.
  5. Περιχύνουµε µε το αρωµατισµένο λάδι το γιαούρτι και για το σερβίρισµα πασπαλίζουµε µε τα φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού, αν θέλουµε.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών