40' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αγκινάρες σαγανάκι με γραβιέρα και φέτα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις αγκινάρες για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε το σκόρδο και μεταφέρουμε τις αγκινάρες με το λάδι τους σε ταψάκι.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα μανιτάρια, το εστραγκόν, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Πασπαλίζουμε με τα τυριά και ψήνουμε για 7-9 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν τα τυριά.
  7. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με το μπούκοβο και σερβίρουμε τις αγκινάρες σαγανάκι.

Μυστικά

Συμβουλή για τις αγκινάρες: Αν μέχρι να καθαρίσουμε τις αγκινάρες αυτές μαυρίσουν, κάνουμε το εξής για να ασπρίσουν: βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό να βράσει και ρίχνουμε 100 ml χυμό λεμονιού, 10 γρ. αλάτι, τις αγκινάρες και βράζουμε για 4 λεπτά.

Φινετσάτα λευκά, Μαλαγουζιές, Sauvignon blanc, ξηρά χαρμάνια με Μοσχάτο, αλλά και ροζέ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών