ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουπιές με αρακά και αγκινάρεςΣουπιές με αρακά και αγκινάρες
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις αγκινάρες με αρακά ξεκινάμε και καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με λεμόνι και λίγο αλεύρι που έχουμε ανακατέψει, για να μη μαυρίσουν.
  2. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και όλα τα μυρωδικά βότανα και τα κρατάμε σε ξεχωριστό μπολάκι.
  3. Καθαρίζουμε – ξεσπυρίζουμε τον αρακά και κρατάμε μόνο τους σπόρους.
  4. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια για λίγο τον αρακά.
  5. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και, όταν αρχίσει να βράζει δυνατά, αραδιάζουμε τις αγκινάρες ομοιόμορφα, στοιχισμένες στη σειρά.
  6. Μετά από δεκαπέντε λεπτά, απλώνουμε από πάνω όλα τα μυρωδικά βότανα, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσοχή, δεν ανακατεύουμε, αλλά κουνάμε μόνο την κατσαρόλα μας προσεκτικά, δεξιά αριστερά.
  8. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού μισό λεπτό ακριβώς πριν σβήσουμε τη φωτιά.
  9. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με τυρί φέτα ή κατίκι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT