30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις αγκινάρες με αρακά ξεκινάμε και καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με λεμόνι και λίγο αλεύρι που έχουμε ανακατέψει, για να μη μαυρίσουν.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και όλα τα μυρωδικά βότανα και τα κρατάμε σε ξεχωριστό μπολάκι.
- Καθαρίζουμε – ξεσπυρίζουμε τον αρακά και κρατάμε μόνο τους σπόρους.
- Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια για λίγο τον αρακά.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και, όταν αρχίσει να βράζει δυνατά, αραδιάζουμε τις αγκινάρες ομοιόμορφα, στοιχισμένες στη σειρά.
- Μετά από δεκαπέντε λεπτά, απλώνουμε από πάνω όλα τα μυρωδικά βότανα, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσοχή, δεν ανακατεύουμε, αλλά κουνάμε μόνο την κατσαρόλα μας προσεκτικά, δεξιά αριστερά.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού μισό λεπτό ακριβώς πριν σβήσουμε τη φωτιά.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με τυρί φέτα ή κατίκι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.