ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουπιές με τζίντζερ και ξύσμα λεμονιούΣουπιές με τζίντζερ και ξύσμα λεμονιού
40' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις σουπιές με αρακά και αγκινάρες, σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές για μερικά λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά και ομοιόμορφα.
  2. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό και χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα υλικά για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά οι σουπιές.
  4. Το μαγείρεμα θα γίνει στα υγρά που θα αποβάλουν οι σουπιές και με χαμηλή φωτιά δεν θα σωθούν, αλλά αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.
  5. Ρίχνουμε τα σέσκουλα, τον αρακά και τα κουκιά και μαγειρεύουμε για άλλα 20-25 λεπτά, πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  6. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο καυτό νερό, αλλά τα λαχανικά θα βγάλουν τα δικά τους νόστιμα ζουμάκια.
  7. Τέλος, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μάραθο, τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
  8. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα υγρά και να δέσει λίγο η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

Στο ποτήρι μας: Οι αγκινάρες καθορίζουν το παιχνίδι και ζητούν Sauvignon blanc.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών