10'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις σουπιές και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε τα 70 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 8-9 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι σουπιές και να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε το τζίντζερ και αλατοπιπερώνουμε.
- Σβήνουμε με το ούζο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, το μελάνι (αν βάλουμε) και το μέλι και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον δυόσμο και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 5 λεπτά, μέχρι να το σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με λευκό ρύζι πασπαλισμένο με φιστίκι Αιγίνης.
Στο ποτήρι μας μια Νεμέα δεξαμενής.