ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουπιές με πορτοκάλι και σέσκουλαΣουπιές με πορτοκάλι και σέσκουλα
30' προετοιμασία
1 ώρα και 35' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε σουρωτήρι τις σουπιές, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 4-5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις σουπιές και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, να αλλάξουν χρώμα.
  4. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαραθόσπορο, το γαρίφαλο, τη φλούδα πορτοκαλιού και 200 ml νερό.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  6. Ρίχνουμε τα καρότα και το μέλι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.
  7. Μαγειρεμένες έτσι οι σουπιές θα γίνουν λουκούμι, λιώμα.
  8. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών