30' προετοιμασία
1 ώρα και 35' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε σουρωτήρι τις σουπιές, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 4-5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις σουπιές και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, να αλλάξουν χρώμα.
  4. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαραθόσπορο, το γαρίφαλο, τη φλούδα πορτοκαλιού και 200 ml νερό.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  6. Ρίχνουμε τα καρότα και το μέλι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.
  7. Μαγειρεμένες έτσι οι σουπιές θα γίνουν λουκούμι, λιώμα.
  8. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών