20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το πετιμέζι, το νερό και την κανέλα. Τα βράζουμε για 2-3 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσοχή να μην κάψει!
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να καβουρδιστεί το αλεύρι (θα σκουρύνει ελαφρώς το χρώμα του). Ρίχνουμε το σιρόπι σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην σβολιάσει το μείγμα. Μόλις πήξει και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  3. Βάζουμε τον χαλβά σε μια μικρή φόρμα με τρύπα στη μέση. Τον αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 30 λεπτά. Τον ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα.
  4. Μυστικό: Για πιο αρωματικό σιρόπι, προσθέτουμε, όσο το βράζουμε, και μία φλούδα ακέρωτου πορτοκαλιού

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών