30' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για στρογγυλή φόρμα του κέικ

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα λαχανικά μέχρι να ψιλοτριφτούν, αλλά να μη γίνουν πολτός.
  2. Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια, να στραγγίξουν τα υγρά.
  3. Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι με το βούτυρο, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  5. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  7. Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ, αδειάζουμε το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
  8. Ελέγχουμε αν έγινε τρυπώντας το με ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών