ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑλμυρό κέικ με ζαμπόν και γραβιέραΑλμυρό κέικ με ζαμπόν και γραβιέρα
30' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: για στρογγυλή φόρμα του κέικ

Διαδικασία

  1. Γαι το αλμυρό κέικ λαχανικών, χτυπάμε στον πολυκόφτη τα λαχανικά μέχρι να ψιλοτριφτούν, αλλά να μη γίνουν πολτός.
  2. Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια, να στραγγίξουν τα υγρά.
  3. Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι με το βούτυρο, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  5. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  7. Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ, αδειάζουμε το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
  8. Ελέγχουμε αν έγινε τρυπώντας το με ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών