15' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8-10 φέτες

Διαδικασία

  1. Για το αλμυρό κέικ με ζαμπόν και γραβιέρα, χτυπάμε σε ένα μπολ, με το μίξερ χειρός, τα αυγά με πιπέρι, μέχρι να αφρατέψουν λίγο.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά.
  3. Έπειτα ρίχνουμε το τυρί και χτυπάμε για λίγο.
  4. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να προκύψει ένα σχετικά πυκνό μείγμα.
  5. Ρίχνουμε λίγο ακόμη πιπέρι, τα αλλαντικά και τη ρίγανη και, αν θέλουμε, τον μαϊντανό, για φρεσκάδα.
  6. Ανακατεύουμε καλά.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  8. Βουτυρώνουμε μια σχετικά μικρή, μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
  9. Το ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει, και το ξεφουρνίζουμε.
  10. Το αφήνουμε για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό πριν το σερβίρουμε, κομμένο σε φέτες.
  11. Συνοδεύουμε, το αλμυρό κέικ με ζαμπόν και γραβιέρα, με πράσινη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών