ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑλμυρά μάφινς με κολοκύθα και δυόσμοΑλμυρά μάφινς με κολοκύθα και δυόσμο
30' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Τεμάχια: για 2 μέτριες παραλληλόγραμμες φόρμες ή 1 μεγάλη στρογγυλή

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αλμυρό κέικ με τσένταρ, κασέρι Ξάνθης και θυμάρι, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα βαθύ μπολ, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το θυμάρι και τα τυριά.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, το κρεμμύδι, το σχοινόπρασο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη για κέικ.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε τη φόρμα (ή τις φόρμες) για κέικ.
  6. Ρίχνουμε τη ζύμη στη φόρμα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Ελέγχουμε τρυπώντας με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα. Αν βγουν στεγνά, είναι έτοιμο το κέικ, διαφορετικά ψήνουμε για λίγο ακόμη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών