Με τη γλύκα της κολοκύθας και το άρωμα του δυόσμου αυτά τα μάφινς χωρίς γλουτένη είναι ονειρεμένα.

20' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Τεμάχια: 6

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι με τα αυγά και τον κρόκο, προσθέτουμε την κολοκύθα, τη φέτα και τα μπαχαρικά, χτυπάμε για λίγο ακόμη και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι βρόμης και τον δυόσμο και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αδειάζουμε το μείγμα σε 6 χάρτινες θήκες για μάφινς (ή θήκες από σιλικόνη), γεμίζοντάς τες μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
  3. Πασπαλίζουμε με τους σπόρους τσία ή το μαυροκούκι και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών