15' προετοιμασία
15' Ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Βάρος: 800 γρ.

Διαδικασία

  1. Αλέθουμε στο μπλέντερ πολύ καλά τα αμύγδαλα (και τα πικραμύγδαλα, αν βάλουμε) με τα 300 γρ. ζάχαρη άχνη.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ενσωματώνουμε τα αυγά, ανακατεύοντας πολύ καλά με μια σπάτουλα.
  3. Αφήνουμε το μείγμα για περίπου μισή ώρα, να ξεκουραστεί και να σφίξει ελαφρώς στο ψυγείο.
  4. Μετά, πλάθουμε μικρά αμυγδαλωτά σε οβάλ ή στρογγυλό σχήμα.
  5. Βάζουμε τα 250 γρ. άχνη σε ένα μπολ και ρίχνουμε σε δόσεις τα αμυγδαλωτά, ανακατεύοντας απαλά ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές με άχνη.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  7. Αραδιάζουμε τα αμυγδαλωτά στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 12 - 15 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Πρέπει να μείνουν μαλακά στο εσωτερικό τους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 46.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών