
15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για την shakshuka σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις καυτερές πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τις ντομάτες και αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
- Σπάμε τα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
- Σβήνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε (στο ήδη ζεστό μάτι) για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά όπως μας αρέσουν.
- Σκορπίζουμε τη φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε την shakshuka με αραβικές πίτες ζεσταμένες στο γκριλ για 1-2 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 133.