15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για την shakshuka σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις καυτερές πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τις ντομάτες και αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
  3. Σπάμε τα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
  4. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
  5. Σβήνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε (στο ήδη ζεστό μάτι) για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά όπως μας αρέσουν.
  6. Σκορπίζουμε τη φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Συνοδεύουμε την shakshuka με αραβικές πίτες ζεσταμένες στο γκριλ για 1-2 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 133.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών