ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜίνι σάντουιτς σαν αυγοφέτες, με καπνιστή κρέμα από κασέρι και κολοκύθαΜίνι σάντουιτς σαν αυγοφέτες, με καπνιστή κρέμα από κασέρι και κολοκύθα Τα ανοιχτά σαντουιτσάκια που μας έφτιαξε ο executive chef της Μεγάλης Βρεταννίας Αστέριος Κουστούδης, αντλώντας έμπνευση από τα παλιά μενού του ιστορικού ξενοδοχείου, πρέπει να είχαν φανατικούς στην εποχή τους. Είναι λιχουδιές- πασπαρτού: ιδανικά για καλωσόρισμα στην αρχή ενός γεύματος, υπέροχα πάνω σε έναν γιορτινό μπουφέ, απαραίτητα σε ένα γιορτινό μπραντς και τα καταλληλότερα για έναν βραδινό μεζέ μαζί με το κρασί μας.

20' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Για την πικάντικη μαγιονέζα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ανοιχτά σάντουιτσάκια με ροσμπίφ, τουρσί και πικάντικη μαγιονέζα, ξεκινάμε σοτάροντας το κρέας στο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος, σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα παντού.
  2. Το βγάζουμε, το αλείφουμε αμέσως με τη μουστάρδα και το βάζουμε σε ταψάκι μαζί με τα λαχανικά και ελάχιστο ζεστό νερό.
  3. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 8-10 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

Πικάντικη μαγιονέζα

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.

Σερβίρισμα

  1. Αλείφουμε με την πικάντικη μαγιονέζα 12 φετούλες ψωμί. Μοιράζουμε από πάνω 1-2 φέτες φιλέτο και γαρνίρουμε με τα αγγουράκια και τις πιπεριές τουρσί, την κάππαρη και τα μικροφύλλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών