20'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Για την πικάντικη μαγιονέζα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ανοιχτά σάντουιτσάκια με ροσμπίφ, τουρσί και πικάντικη μαγιονέζα, ξεκινάμε σοτάροντας το κρέας στο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος, σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα παντού.
- Το βγάζουμε, το αλείφουμε αμέσως με τη μουστάρδα και το βάζουμε σε ταψάκι μαζί με τα λαχανικά και ελάχιστο ζεστό νερό.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 8-10 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Πικάντικη μαγιονέζα
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
Σερβίρισμα
- Αλείφουμε με την πικάντικη μαγιονέζα 12 φετούλες ψωμί. Μοιράζουμε από πάνω 1-2 φέτες φιλέτο και γαρνίρουμε με τα αγγουράκια και τις πιπεριές τουρσί, την κάππαρη και τα μικροφύλλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.