
30'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μίνι σάντουιτς σαν αυγοφέτες, με καπνιστή κρέμα από κασέρι και κολοκύθα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 190°C.
- Απλώνουμε τους κύβους κολοκύθας σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν απαλά.
- Παίρνουμε 70 γρ. από την ποσότητα κολοκύθας, τη ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη και προσθέτουμε το τυρί, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και 1-2 κουτ. σούπας νερό. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να φτιάξουμε μια πυκνή κρέμα.
- Αλείφουμε 3 φέτες από το ψωμί με την κρέμα, τις σκεπάζουμε με τις άλλες 3 φέτες και αφήνουμε κατά μέρος.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία, και όταν κάψει καλά, λιώνουμε εκεί 20 γρ. βούτυρο.
- Βουτάμε ένα σάντουιτς στο μείγμα αυγού, το γυρίζουμε για να βραχεί παντού και το τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χρυσίσει.
- Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνουμε με τα άλλα δύο, προσθέτοντας κάθε φορά 20 γρ. βούτυρο.
- Κόβουμε τα σάντουιτς στα τέσσερα και τα τακτοποιούμε όμορφα σε πιατέλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.