ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες «Bloody Mary»Γαρίδες «Bloody Mary»
30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μίνι σάντουιτς σαν αυγοφέτες, με καπνιστή κρέμα από κασέρι και κολοκύθα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 190°C.
  2. Απλώνουμε τους κύβους κολοκύθας σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν απαλά.
  3. Παίρνουμε 70 γρ. από την ποσότητα κολοκύθας, τη ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη και προσθέτουμε το τυρί, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και 1-2 κουτ. σούπας νερό. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να φτιάξουμε μια πυκνή κρέμα.
  4. Αλείφουμε 3 φέτες από το ψωμί με την κρέμα, τις σκεπάζουμε με τις άλλες 3 φέτες και αφήνουμε κατά μέρος.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
  6. Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία, και όταν κάψει καλά, λιώνουμε εκεί 20 γρ. βούτυρο.
  7. Βουτάμε ένα σάντουιτς στο μείγμα αυγού, το γυρίζουμε για να βραχεί παντού και το τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χρυσίσει.
  8. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνουμε με τα άλλα δύο, προσθέτοντας κάθε φορά 20 γρ. βούτυρο.
  9. Κόβουμε τα σάντουιτς στα τέσσερα και τα τακτοποιούμε όμορφα σε πιατέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών