![Αματριτσιάνα με ριγκατόνι](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/amatriciana-gastronomos-420x560.jpg?v=1700574473)
10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις ταλιατέλες με καρότο, κολοκύθα και κατίκι ξεκινάμε και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε.
- Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το καρότο, την κολοκύθα και τα κρεμμυδάκια για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το κατίκι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να γίνει πιο ρευστό το τυρί. Θα σχηματιστεί μια ιδιότυπη σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το μαϊντανό και τον κόλιανδρο (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.