ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαλιατέλες με κολοκύθα, μπούκοβο και μυζήθραΤαλιατέλες με κολοκύθα, μπούκοβο και μυζήθρα
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις ταλιατέλες με καρότο, κολοκύθα και κατίκι ξεκινάμε και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε.
  2. Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το καρότο, την κολοκύθα και τα κρεμμυδάκια για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε το κατίκι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να γίνει πιο ρευστό το τυρί. Θα σχηματιστεί μια ιδιότυπη σάλτσα.
  4. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το μαϊντανό και τον κόλιανδρο (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών