Ανθόγαλο σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης λένε τη στάκα. Στη Νύβριτο πάλι, στο καφενείο της Κούλας Τσακαλάκη που μας έδωσε τη συνταγή, εννοούν μια βελούδινη κρέμα με ήπια οξύτητα, πλούσια γεύση, με ελάχιστο αλάτι και τη γλύκα του γάλακτος, που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε γιαούρτι και ξύγαλο. Είναι δροσερό, απλώνεται στο ψωμί και είναι έξοχο συνοδευτικό για ντολμαδάκια, κεφτεδάκια και όλα τα λαδερά, ταιριάζει επίσης στη χωριάτικη σαλάτα αντί για φέτα, ενώ με λίγο μέλι γίνεται και ένα ονειρεμένο επιδόρπιο. Με αυτό φτιάχνει και τα σαρικοπιτάκια, «απλώς σε αυτή την περίπτωση το αφήνουμε να στραγγίσει μια-δυο μέρες ακόμα, για να φύγει η υγρασία και να γίνει πολύ σφιχτό. Αυτό το λέμε ξινομυζήθρα», μας λέει η Κούλα.
