ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρόνια με ντομάτα, κάππαρη και ανθότυροΜακαρόνια με ντομάτα, κάππαρη και ανθότυρο

 

30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την «αραµπιάτα» µε φέτα και µπούκοβο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε µια ευρύχωρη κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωµατίσει το λάδι, και το αφαιρούµε.
  2. Προσθέτουµε το κρεµµύδι, το καυτερό πιπέρι, αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για άλλα 3 - 4 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει λίγο το κρεµµύδι.
  3. Ρίχνουµε την ντοµάτα, το βασιλικό, τις ελιές και 250 ml νερό και συνεχίζουµε το µαγείρεµα για περίπου άλλα 15 - 20 λεπτά, µέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Παράλληλα, σε µια βαθιά κατσαρόλα µε άφθονο αλατισµένο νερό που κοχλάζει βράζουµε τα ζυµαρικά 1 - 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο βρασµού που αναγράφεται στη συσκευασία.
  5. Τα σουρώνουµε και τα µεταφέρουµε στην κατσαρόλα µε τη σάλτσα. Σκορπίζουµε τα τυριά, ανακατεύουµε απαλά, µέχρι να αναµειχθούν τα υλικά και να αρχίσουν να λιώνουν τα τυριά, και σερβίρουµε.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών