30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την «αραµπιάτα» µε φέτα και µπούκοβο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε µια ευρύχωρη κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωµατίσει το λάδι, και το αφαιρούµε.
- Προσθέτουµε το κρεµµύδι, το καυτερό πιπέρι, αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για άλλα 3 - 4 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει λίγο το κρεµµύδι.
- Ρίχνουµε την ντοµάτα, το βασιλικό, τις ελιές και 250 ml νερό και συνεχίζουµε το µαγείρεµα για περίπου άλλα 15 - 20 λεπτά, µέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
- Παράλληλα, σε µια βαθιά κατσαρόλα µε άφθονο αλατισµένο νερό που κοχλάζει βράζουµε τα ζυµαρικά 1 - 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο βρασµού που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Τα σουρώνουµε και τα µεταφέρουµε στην κατσαρόλα µε τη σάλτσα. Σκορπίζουµε τα τυριά, ανακατεύουµε απαλά, µέχρι να αναµειχθούν τα υλικά και να αρχίσουν να λιώνουν τα τυριά, και σερβίρουµε.