15'
προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Ανακατεύουµε το σκόρδο, το τζίντζερ, το κύµινο, το τσίλι, την πάπρικα και τον κόλιανδρο σε ένα µεγάλο µπολ.
- Προσθέτουµε το κρέας και ανακατεύουµε για να πάνε παντού τα µπαχαρικά.
- Σκεπάζουµε και το αφήνουµε να µαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες ή αποβραδίς στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουµε σε χαµηλή φωτιά το λάδι σε ένα µεγάλο τηγάνι ή σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 3-4 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει. Βγάζουµε το κρεµµύδι και το κρατάµε στην άκρη.
- Ρίχνουµε τις κάψες του κάρδαµου, τα γαρίφαλα, τα φύλλα δάφνης και την κανέλα στο τηγάνι και σοτάρουµε για 1 λεπτό.
- ∆υναµώνουµε τη φωτιά, προσθέτουµε το αρνί και το κρεµµύδι, ανακατεύουµε καλά και τσιγαρίζουµε για 2 λεπτά. Ανακατεύουµε καλά, χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και µαγειρεύουµε για 15 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουµε και µαγειρεύουµε για ακόµα 3 λεπτά ή µέχρι το κρέας να στεγνώσει αρκετά.
- Προσθέτουµε 125 ml νερό, σκεπάζουµε και µαγειρεύουµε για 5-7 λεπτά ή µέχρι να εξατµιστεί το νερό και να διαχωριστεί το λάδι.
- Τσιγαρίζουµε το κρέας για άλλα 1-2 λεπτά και προσθέτουµε 250 ml νερό.
- Σκεπάζουµε και µαγειρεύουµε για 40-50 λεπτά, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράζει µέχρι να µαλακώσει το κρέας και να πιει τα υγρά του.
- Όταν το αρνί είναι σχεδόν τρυφερό, προσθέτουµε ανακατεύοντας το γιαούρτι, προσέχοντας να µην αφήσουµε το κρέας να πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.
- Προσθέτουµε τον κρόκο µε το γάλα. Ανακατεύουµε το µείγµα µερικές φορές για να αναµειχθεί ο κρόκος.
- Αλατίζουµε, αποσύρουµε από τη φωτιά, πασπαλίζουµε µε το γκαράµ µασάλα και σερβίρουµε το αρνί.