15' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουµε το σκόρδο, το τζίντζερ, το κύµινο, το τσίλι, την πάπρικα και τον κόλιανδρο σε ένα µεγάλο µπολ.
  2. Προσθέτουµε το κρέας και ανακατεύουµε για να πάνε παντού τα µπαχαρικά.
  3. Σκεπάζουµε και το αφήνουµε να µαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες ή αποβραδίς στο ψυγείο.
  4. Ζεσταίνουµε σε χαµηλή φωτιά το λάδι σε ένα µεγάλο τηγάνι ή σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 3-4 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει. Βγάζουµε το κρεµµύδι και το κρατάµε στην άκρη.
  5. Ρίχνουµε τις κάψες του κάρδαµου, τα γαρίφαλα, τα φύλλα δάφνης και την κανέλα στο τηγάνι και σοτάρουµε για 1 λεπτό.
  6. ∆υναµώνουµε τη φωτιά, προσθέτουµε το αρνί και το κρεµµύδι, ανακατεύουµε καλά και τσιγαρίζουµε για 2 λεπτά. Ανακατεύουµε καλά, χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και µαγειρεύουµε για 15 λεπτά.
  7. Ξεσκεπάζουµε και µαγειρεύουµε για ακόµα 3 λεπτά ή µέχρι το κρέας να στεγνώσει αρκετά.
  8. Προσθέτουµε 125 ml νερό, σκεπάζουµε και µαγειρεύουµε για 5-7 λεπτά ή µέχρι να εξατµιστεί το νερό και να διαχωριστεί το λάδι.
  9. Τσιγαρίζουµε το κρέας για άλλα 1-2 λεπτά και προσθέτουµε 250 ml νερό.
  10. Σκεπάζουµε και µαγειρεύουµε για 40-50 λεπτά, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράζει µέχρι να µαλακώσει το κρέας και να πιει τα υγρά του.
  11. Όταν το αρνί είναι σχεδόν τρυφερό, προσθέτουµε ανακατεύοντας το γιαούρτι, προσέχοντας να µην αφήσουµε το κρέας να πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  12. Προσθέτουµε τον κρόκο µε το γάλα. Ανακατεύουµε το µείγµα µερικές φορές για να αναµειχθεί ο κρόκος.
  13. Αλατίζουµε, αποσύρουµε από τη φωτιά, πασπαλίζουµε µε το γκαράµ µασάλα και σερβίρουµε το αρνί.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών