40' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τον πουρέ, βράζουμε τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά.
  2. Στραγγίζουμε (κρατάμε το ζουμί), αδειάζουμε στον ηλεκτρικό πολυκόφτη και χτυπάμε να λιώσει (σε δόσεις, αν δεν χωράει μονομιάς).
  3. Ρίχνουμε το κύμινο, το λεμόνι και σταδιακά το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος πουρές.
  4. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο από το νερό βρασίματος.
  5. Στο μεταξύ, αλατοπιπερώνουμε το καρέ.
  6. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τη 1 κουτ. σούπας λάδι.
  7. Βάζουμε τα κομμάτια καρέ με την πλευρά του λίπους να ακουμπάει στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, γυρίζοντάς το 1 - 2 φορές, έως ότου ροδίσει.
  8. Με αυτόν τον τρόπο το κρέας γίνεται μετρίως προς καλοψημένο.
  9. Αν το θέλουμε καλοψημένο, μετά το ψήσιμο στο τηγάνι το βάζουμε στο φούρνο στους 180° C για 10 λεπτά.
  10. Πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο και σερβίρουμε τα αρνίσια παϊδάκια με τον πουρέ αρακά.

Μυστικά

* Καρέ αρνιού είναι ολόκληρο το κομμάτι με τα παϊδάκια άκοπο, γι’ αυτήν τη συνταγή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει ανά 3 παϊδάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 109.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών