
40'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τον πουρέ, βράζουμε τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Στραγγίζουμε (κρατάμε το ζουμί), αδειάζουμε στον ηλεκτρικό πολυκόφτη και χτυπάμε να λιώσει (σε δόσεις, αν δεν χωράει μονομιάς).
- Ρίχνουμε το κύμινο, το λεμόνι και σταδιακά το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος πουρές.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο από το νερό βρασίματος.
- Στο μεταξύ, αλατοπιπερώνουμε το καρέ.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τη 1 κουτ. σούπας λάδι.
- Βάζουμε τα κομμάτια καρέ με την πλευρά του λίπους να ακουμπάει στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, γυρίζοντάς το 1 - 2 φορές, έως ότου ροδίσει.
- Με αυτόν τον τρόπο το κρέας γίνεται μετρίως προς καλοψημένο.
- Αν το θέλουμε καλοψημένο, μετά το ψήσιμο στο τηγάνι το βάζουμε στο φούρνο στους 180° C για 10 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο και σερβίρουμε τα αρνίσια παϊδάκια με τον πουρέ αρακά.
Μυστικά
* Καρέ αρνιού είναι ολόκληρο το κομμάτι με τα παϊδάκια άκοπο, γι’ αυτήν τη συνταγή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει ανά 3 παϊδάκια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 109.