5'
προετοιμασία
8' τηγάνισμα
Σύνολο: 13'
Υλικά
Μερίδες: 6-8 ως μεζές
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα αρνίσια παϊδάκια, ξεκινάμε βάζοντας σε μεγάλο τηγάνι περίπου 1 εκ. από τον πάτο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε στο τηγάνι τα παϊδάκια σε δύο ή τρεις δόσεις (δεν πρέπει να μπουν όλα μαζί, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα «βράσουν» αντί να ψηθούν) και τα τηγανίζουμε ανασηκώνοντάς τα κάθε τόσο με ένα πιρούνι, για να δούμε αν έχει σκουρύνει η κάτω πλευρά τους, αλλά να μην έχει κάνει σκληρή κρούστα. Συνήθως είναι έτοιμη σε 2-3 λεπτά, οπότε τα γυρίζουμε αμέσως και τα τηγανίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσουμε ξανά. Αυτό είναι το μόνο μυστικό της συνταγής, να μη ροδίσουν και κάνουν κρούστα, αλλά να ψηθούν στο λάδι σταδιακά, ώστε να παραμείνουν ζουμερά.
- Μόλις δούμε ότι η κάτω πλευρά τους αρχίσει να σκουραίνει, τα γυρίζουμε αμέσως. Είναι μαγείρεμα που πρέπει να «είσαι από πάνω» από το τηγάνι, να ελέγχουμε δηλαδή διαρκώς μην «αρπάξουν», γιατί θα στεγνώσουν.
- Μόλις γίνουν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αλατίζουμε αμέσως και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας για 1-2 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.