![Aρνί στη γάστρα με κουσκούς, καπνιστή μελιτζάνα και πιπεριές Φλωρίνης](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/arni-sti-ga-stra-me-koyskoy-s-kapnisti-melitza-na-kai-piperie-s-flori-nis_gastronomos-420x560.jpg?v=1719327203)
10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 30'
Υλικά
Τεμάχια: 8Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ρίχνουμε τους κύβους αρνιού, ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο, για 8 ώρες (ή για όλο το βράδυ) να μαριναριστούν.
- Βγάζουμε τους κύβους αρνιού από τη μαρινάδα και τους περνάμε σε καλαμάκια.
- Τους σκουπίζουμε ελαφρώς με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τους λαδώνουμε, τους αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στα κάρβουνα, ή σε ψησταριά γκαζιού ή στο γκρίλ του φούρνου μας, για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Σερβίρισμα
- Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και πράσινη σαλάτα..
Μυστικά
Aν θέλουμε, περνάμε στα καλαμάκια, ανάμεσα στους κύβους αρνιού, κομμάτια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς, εναλλάξ