Ιδανικός μεζές ή και κύριο πιάτο για την ημέρα του Πάσχα και όχι μόνο!

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 8 σουβλάκια

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ρίχνουμε τους κύβους αρνιού, ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο, για 8 ώρες (ή για όλο το βράδυ) να μαριναριστούν.Βγάζουμε τους κύβους αρνιού από τη μαρινάδα και τους περνάμε σε καλαμάκια. Τους σκουπίζουμε ελαφρώς με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τους λαδώνουμε, τους αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στα κάρβουνα, ή σε ψησταριά γκαζιού ή στο γκρίλ του φούρνου μας, για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  2. Συνοδεύουμε με: πατάτες τηγανητές και πράσινη σαλάτα.
  3. Συμβουλές: Aν θέλουμε, περνάμε στα καλαμάκια, ανάμεσα στους κύβους αρνιού, κομμάτια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς, εναλλάξ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών