ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε μουστάρδα, ξίδι και μυρωδικάΑρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε μουστάρδα, ξίδι και μυρωδικά
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Τεμάχια: 4

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ το λάδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το δεντρολίβανο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και μπόλικο αλατοπίπερο.
  2. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά και βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος.
  3. Ανακατεύουμε ώστε να βραχούν καλά με τη μαρινάδα.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (μπορούμε να το αφήσουμε μέχρι και 1 ημέρα).
  5. Aν είμαστε στο σπίτι, φροντίζουμε να ανακατέψουμε το κρέας 1-2 φορές μέσα στο μπολ, για να μαριναριστεί καλύτερα από όλες τις πλευρές.
  6. Στραγγίζουμε το κρέας (δεν χρειάζεται να το σκουπίσουμε) και το περνάμε εναλλάξ με τα κομμάτια του κρεμμυδιού σε σουβλάκια, κατά προτίμηση μεταλλικά.

Ψήσιμο

  1. Τα ψήνουμε, σε δυνατή φωτιά στην αρχή, τη χαμηλώνουμε στη συνέχεια και κάνουμε συχνά γυρίσματα.
  2. Στη σχάρα: Σε θράκα δυνατή στην αρχή, χαμηλότερη στη συνέχεια, για 20-22 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, χωρίς να στεγνώσουν.
  3. Σε ψησταριά αερίου: Αρχικά στους 300 βαθμούς και στη συνέχεια στους 250, για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, χωρίς να στεγνώσουν.
  4. Στο γκριλ: Αρχικά στους 200 βαθμούς και στη συνέχεια στους 180 βαθμούς, για 20-22 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, χωρίς να στεγνώσουν.
  5. Για να δούμε αν έγιναν, κόβουμε ένα κομμάτι και ελέγχουμε το εσωτερικό του: αν το θέλουμε πολύ καλοψημένο, δεν πρέπει να είναι ροζέ.

Σερβίρισμα

  1. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, πασπαλισμένα με τον μαϊντανό.
  2. Συνοδεύουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας, όπως η σαλάτα του αγρού, πατάτες τηγανητές και ένα δροσερό ντιπ, όπως το τζατζίκι με κρέμα σκόρδου και δυόσμο.

Συνοδεύουμε με αρωματικά ξηρά λευκά κρασιά από τη Σάμο και τη Λήμνο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών