20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 24 εκ.

Διαδικασία

  1. Για την βασιλόπιτα με μαστίχα Χίου, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, τη μαστίχα και το αμύγδαλο και τα χτυπάμε για περίπου 6-7 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  3. Ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά ή μέχρι να γίνει η βασιλόπιτα και μέσα. Στολίζουμε την επιφάνεια της βασιλόπιτας με μαστίχα Χίου, με ζάχαρη άχνη ή αμύγδαλα.

Μυστικά

Δεν ξεχνάμε να βάλουμε μέσα στην βασιλόπιτα το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών