ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒασιλόπιτα γεμιστή με έτοιμο μάρτσιπανΒασιλόπιτα γεμιστή με έτοιμο μάρτσιπαν
20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 20'

Υλικά

Τεμάχια: για ταψί 24 εκ.

Διαδικασία

  1. Για την βασιλόπιτα με μαστίχα Χίου, πρώτα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, τη μαστίχα και το αμύγδαλο και τα χτυπάμε για περίπου 6-7 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει κρεμώδες.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  3. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα της βασιλόπιτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά ή μέχρι να γίνει η βασιλόπιτα και μέσα. Στολίζουμε την επιφάνεια της βασιλόπιτας με μαστίχα Χίου, με ζάχαρη άχνη ή αμύγδαλα.

Μυστικά

Δεν ξεχνάμε να βάλουμε μέσα στην βασιλόπιτα το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών