20'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 20'
Υλικά
Τεμάχια: για ταψί 24 εκ.Διαδικασία
- Για την βασιλόπιτα με μαστίχα Χίου, πρώτα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, τη μαστίχα και το αμύγδαλο και τα χτυπάμε για περίπου 6-7 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει κρεμώδες.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα της βασιλόπιτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά ή μέχρι να γίνει η βασιλόπιτα και μέσα. Στολίζουμε την επιφάνεια της βασιλόπιτας με μαστίχα Χίου, με ζάχαρη άχνη ή αμύγδαλα.
Μυστικά
Δεν ξεχνάμε να βάλουμε μέσα στην βασιλόπιτα το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.