ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧωριανά αυγά ΜυκόνουΧωριανά αυγά Μυκόνου
10' προετοιμασία
3' μαγείρεμα
Σύνολο: 13'

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αυγά σκραμπλ με κρέμα γάλακτος ξεκινάμε χτυπώντας πολύ καλά τα αυγά με αλατοπίπερο και τη 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος σε βαθύ μπολ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με τη σπάτουλα για 2 λεπτά, ώστε να σχηματίσουν μια ζουμερή, κάπως πηχτή κρέμα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε τα αυγά σκραμπλ σε ζεστό πιάτο, όπου θα συνεχίσουν να ψήνονται για 1-2 λεπτά και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών