
10'
προετοιμασία
3' μαγείρεμα
Σύνολο: 13'
Υλικά
Μερίδες: 1Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα αυγά σκραμπλ με κρέμα γάλακτος ξεκινάμε χτυπώντας πολύ καλά τα αυγά με αλατοπίπερο και τη 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος σε βαθύ μπολ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με τη σπάτουλα για 2 λεπτά, ώστε να σχηματίσουν μια ζουμερή, κάπως πηχτή κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε τα αυγά σκραμπλ σε ζεστό πιάτο, όπου θα συνεχίσουν να ψήνονται για 1-2 λεπτά και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.