20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 φέτες

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, να ασπρίσει και να γίνει κολλώδες.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να φτιάξουμε ομοιογενή κρέμα.
  3. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
  4. Βουτάμε 1 φέτα ψωμιού στο γλυκό μείγμα, για 2 - 3 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι να νιώσουμε με τα δάχτυλά μας ότι η φέτα έχει μουσκέψει μεν, αλλά να μη μουλιάσει πολύ γιατί θα κομματιαστεί.
  5. Τη βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι και τη σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλη 1 φέτα.
  7. Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ετοιμάζουμε τις άλλες δύο αυγοφέτες με τον ίδιο τρόπο που ετοιμάσαμε τις πρώτες.
  8. Οσο είναι ακόμη ζεστές, τις πασπαλίζουμε με την κανέλα.
  9. Οι γλυκές αυγοφέτες σερβίρονται θαυμάσια με ψητά μήλα, με μαρμελάδα, με γιαούρτι ή παγωτό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών