20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Τεμάχια: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γλυκές αυγοφέτες, αρχικά χτυπάμε, σε ένα μπολ, με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, να ασπρίσει και να γίνει κολλώδες.
- Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να φτιάξουμε ομοιογενή κρέμα.
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
- Βουτάμε 1 φέτα ψωμιού στο γλυκό μείγμα, για 2 - 3 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι να νιώσουμε με τα δάχτυλά μας ότι η φέτα έχει μουσκέψει μεν, αλλά να μη μουλιάσει πολύ γιατί θα κομματιαστεί.
- Τη βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι και τη σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλη 1 φέτα.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ετοιμάζουμε τις άλλες δύο αυγοφέτες με τον ίδιο τρόπο που ετοιμάσαμε τις πρώτες.
- Οσο είναι ακόμη ζεστές, τις πασπαλίζουμε με την κανέλα.
- Οι γλυκές αυγοφέτες σερβίρονται θαυμάσια με ψητά μήλα, με μαρμελάδα, με γιαούρτι ή παγωτό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 53.