25' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Βάρος: Για περίπου 500γρ.

Διαδικασία

  1. Για την συνταγή του χαλβά με σάλτσα φράουλας χτυπάμε τις 2 κουταλιές ζάχαρη με τη μαστίχα στο μπλέντερ.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
  3. Τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη 1/2 κούπα ζάχαρη.
  4. Τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει το μείγμα να γίνεται σάλτσα, δηλαδή σε 8-10 λεπτά, προσθέτουμε την αλεσμένη μαστίχα με τη ζάχαρη.
  5. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει εντελώς (30 λεπτά).
  7. Βάζουμε τον χαλβά σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα φράουλας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 18.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών