25'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Βάρος: Για περίπου 500γρ.Διαδικασία
- Για την συνταγή του χαλβά με σάλτσα φράουλας χτυπάμε τις 2 κουταλιές ζάχαρη με τη μαστίχα στο μπλέντερ.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
- Τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη 1/2 κούπα ζάχαρη.
- Τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει το μείγμα να γίνεται σάλτσα, δηλαδή σε 8-10 λεπτά, προσθέτουμε την αλεσμένη μαστίχα με τη ζάχαρη.
- Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει εντελώς (30 λεπτά).
- Βάζουμε τον χαλβά σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα φράουλας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 18.