ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα μανταρίνι με λικέρ μαστίχαΜαρμελάδα μανταρίνι με λικέρ μαστίχα
15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταρτιέρα διαμέτρου περίπου 28 εκ.

Διαδικασία

  1. Για την τάρτα με μαστέλο και ξύσμα μανταρινιού, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα, στρώνουμε τη ζύμη καλύπτοντας πυθμένα και τοιχώματα, και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, ώστε να φουσκώσει ομοιόμορφα στο ψήσιμο.
  3. Την προψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (περίπου 15 λεπτά).
  4. Παράλληλα, σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της τάρτας και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  5. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και τη γεμίζουμε με το μείγμα των τυριών.
  6. Τη στρώνουμε ομοιόμορφα με τη ράχη ενός κουταλιού και την ψήνουμε για περίπου άλλα 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών