ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινά μπριζολάκια με τζίντζερ, σόγια, κόλιανδρο και μέλιΧοιρινά μπριζολάκια με τζίντζερ, σόγια, κόλιανδρο και μέλι
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις λωρίδες κρέατος για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Τις αλατοπιπερώνουμε, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε ένα σκεύος.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να κοχλάζει.
  5. Ρίχνουμε τις λωρίδες από τις μπριζόλες, τις γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για άλλα 6 - 7 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  6. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
  7. Συνοδεύουμε με ρύζι της αρεσκείας μας και πράσινη σαλάτα

Στο ποτήρι μας Αγιωργίτικο ή Μerlot.

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών